Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că serviciul local de meteorologie – Meteo France – a anunţat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franţei, începând de vineri şi până la începutul săptămânii viitoare.

“Şapte departamente (Loire, Haute-Loire, Ain, Isere, Rhône, Savoie şi Haute-Savoie) au fost deja afectate de codurile de caniculă, aerul cald urmând să se răspândească pe întreg teritoriul Franţei. Codurile de caniculă se extind de vineri, 18 august 2023, la douăsprezece noi departamente: Allier, Cantal, Puy-de-Dôme, Doubs, Jura, Saône-et-Loire, Correze, Gers, Lot, Lot-et- Garonne, Tarn şi Tarn-et-Garonne”, transmite MAE într-un comunicat.

Drept urmare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii web a Meteo France (https://vigilance.meteofrance.fr/fr).

“Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele numere de telefon de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, se mai arată în comunicatul MAE.

 
 
Articolul precedentCiolacu: „Premierul nu îngenunchează și nici nu se ploconește la Bruxelles”
Articolul următorZile cu temperaturi de foc – Avertismentul meteorologului – Cât ține episodul de caniculă