Premierul Marcel Ciolacu a comentat criticile venite din spațiul public referitoare la desele vizite ale miniștrilor cabinetului său la Bruxelles.

„Am văzut o întreagă dezbatere publică despre vizita mea și a unor miniștri la Bruxelles. Premierul nici nu îngenunchează și nu se ploconește la Bruxelles. Am avut discuții despre închiderea jaloanelor din PNTT, deci și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. Cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar trebui să fi făcut astfel de demersuri până acum. Ministrul Muncii, Simona Oprescu, va merge să discute despre jalonul pensii speciale, după ce se va închide jalonul pensiilor di PNRR. Ministrul Boloș va merge pentru jaloane la referitoare la reforma fiscala, pentru că aceasta este trecută în PNRR pentru următoarele cereri de plata.

O să meargă să Adrian Câciu, Ministrul Fondurilor Europene pentru că are de închis, până pe 31 august, negocierea PNRR. Ne propunem să obținem peste 1 miliard de euro pentru achiziția de panouri fotovoltaice, astfel încât românii să plătească mai puțin la factura de curent, iar acestea este un program ce acoperă întreaga țară. Deci, vizitele la Bruxelles au rolul concret de obține avantaje pentru România”, a declarat premierul Ciolacu înainte de ședința de guvern.

Articolul precedentȘedință importantă de Guvern, astăzi. Legea privind calitatea în construcții va fi modificată
Articolul următorMAE – Atenționare de călătorie pentru Franța