Vremea a fost la extreme în ultimele zile și mai urmează câteva ore caniculare, însă sfârșitul săptămânii ar putea aduce o răcire treptată a temperaturilor. Între timp se menține instabilitatea termică.

Vremea este instabilă în ultimele zile, explică meteorologul Oana Păduraru la Realitatea PLUS. Temperaturile vor continua să atingă pragul de caniculă de 35-36 de grade însă finalul de săptămână vine cu o răcire treptată:

Vreme instabilă și pe parcursul zilei de ieri, cod galben până aseară, s-a impus și emiterea de mesaje nowcasting, a fost chiar și un cod roșu pentru județul Caraș Severin, multe coduri portocalii, în cursul zilei de astăzi ne așteptăm în continuare după orele prânzului să fie manifestări de instabilitate termică. 

Sunt de așteptat averse ce vor avea caracter torențial, vijelii, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate, ne așteptăm să depășească 30-40l pe metru pătrat. În continuare ne vom confruntă și cu temperaturi de vor depăși 35 de grade, pragul de caniculă. Cea mai mare temperatura ar trebui să fie 36 de grade. Ieri s-au înregistrat 35 de grade în București și în sudul Olteniei. Astăzi ne așteptăm la mai multe zone cu temperaturi de 35 de grade. 

Disconfortul termic se va manifestă. Chiar și pe parcursul zilei de mâine vom avea instabilitate atmosferică în zonele montane și submontane, în partea de vest, centru și nord-vest a țării. Mâine ar trebui să avem temperaturi foarte ridicate în partea de sud-est, discomfort termic accentuat. Abia de vineri încolo situația se va schimbă, temperaturile vor fi în scădere, la sfârșitul săptămânii am putea să vorbim chiar și de o vreme răcoroasă. Scăderea față de temperaturile înregistrate în aceste zile va fi chiar de până la 10 grade”, a explicat meteorologul la Realitatea PLUS.

Cum va fi vremea în România în săptămâna 5-11 iulie 2023. Prognoza meteo pentru fiecare regiune

Vremea în România va fi în general caldă și instabilă în săptămâna 5-11 iulie 2023, potrivit prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime vor varia între 25 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 23 de grade Celsius. Vor fi perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, mai ales în nord, centru și vest. Pe litoral, vremea va fi mai caldă și mai uscată.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 30 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 16 grade Celsius. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp.

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi călduroasă și instabilă. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 34 de grade Celsius, iar cele minime între 14 și 18 grade Celsius. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 16 și 21 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi caniculară și secetoasă. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 18 și 23 grade Celsius. Cerul va fi senin sau puțin noros. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în Banat

În Banat, vremea va fi caldă și instabilă. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 15 și 18 grade Celsius. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp.

Vremea în Crișana

În Crișana, vremea va fi caldă și instabilă. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 14 și 17 grade Celsius. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, vremea va fi răcoroasă și instabilă. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 28 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 15 grade Celsius. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 16 și 20 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Articolul precedentPartidul PMP rămâne fără banii de la stat – Care e motivul pentru care subvenția a fost suspendată de Autoritatea Electorală
Articolul următorHoroscop 5 iulie – Trei zodii sunt „lovite” de noroc și viața li s-ar putea schimba chiar astăzi