Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu va mai primi subvenţia de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până la soluţionarea litigiului privind conducerea legitimă a formaţiunii. Acesta este rezultatul neînţelegerilor dintre fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi actualul lider Eugen Tomac, care se consideră amândoi reprezentanţi ai partidului.

Ce spune preşedintele AEP despre situaţia PMP

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat pentru agenţia News că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către PMP, în urma contestaţiilor depuse de Cristian Diaconescu în instanţă. El a explicat că AEP are obligaţia să plătească subvenţia partidului, dar nu ştie cui să o plătească, deoarece există două persoane care se consideră preşedinţi ai PMP.

“În ceea ce priveşte documentele oficiale, la Registrul Partidelor Politice este înregistrată o anumită persoană ca reprezentând partidul, iar în urma unui congres care este contestat, o altă persoană se consideră îndreptăţită să reprezinte partidul”, a spus Toni Greblă.

Ce se va întâmpla cu banii PMP

Preşedintele AEP a precizat că banii PMP vor fi transferaţi formaţiunii după soluţionarea litigiului, fie pe cale amiabilă, fie prin instanţă. El a menţionat că AEP i-a notificat pe ambele părţi implicate despre decizia de suspendare a plăţii subvenţiei.

“Dacă nu vor mai fi acele contestaţii, noi vom plăti sumele oprite la plată dintr-un cont iar partidul va primi aceste subvenţii, când litigiul din interiorul partidului va fi rezolvat”, a afirmat Toni Greblă.

De ce a contestat Cristian Diaconescu Congresul PMP

Cristian Diaconescu a contestat în instanţă rezultatul Congresului PMP din 25 aprilie 2015, în urma căruia a fost aleasă o nouă conducere a partidului, în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac. El a acuzat că au existat nereguli în organizarea şi desfăşurarea congresului şi că nu i s-a permis să îşi susţină candidatura.

Cristian Diaconescu a solicitat anularea congresului şi recunoaşterea sa ca preşedinte legitim al PMP. El a declarat că nu recunoaşte nicio altă conducere decât cea aleasă de membrii fondatori ai partidului.

Cum a reacţionat Eugen Tomac la contestaţiile lui Cristian Diaconescu

Eugen Tomac a respins acuzaţiile lui Cristian Diaconescu şi a susţinut că Congresul PMP a fost legal şi democratic. El a afirmat că este preşedintele legitim al partidului şi că are sprijinul majorităţii membrilor şi simpatizanţilor PMP.

Eugen Tomac a declarat că nu se teme de acţiunile lui Cristian Diaconescu şi că este pregătit să îşi apere mandatul în instanţă. El a spus că nu va renunţa la proiectul politic al PMP şi că va continua să lupte pentru valorile dreptei.

PMP este un partid care se confruntă cu un litigiu intern privind conducerea sa. Acest lucru i-a adus prejudicii financiare, deoarece AEP a suspendat plata subvenţiei către formaţiune. Litigiul este în curs de soluţionare în instanţă, iar rezultatul său va decide cine va conduce PMP în viitor.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a transmis miercuri că AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică, prin suspendarea acordării subvenţiei partidului, el precizând că formaţiunea are conducere legitimă. Tomac anunţă că vor utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare.

”AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă şi a comunicat excelent timp de un an şi jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicaţie raţională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP arată că, după PSD şi PNL, Partidul Mişcarea Populară are cei mai mulţi aleşi locali în administraţia din România.

”Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”, mai menţionează Eugen Tomac.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat miercuri pentru agenţia News, că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost soluţionat şi se află încă în instanţă. Preşedintele AEP precizează că banii vor fi transferaţi formaţiunii după soluţionarea acestui litigiu.

Articolul precedentSedință crucială la BNR. Ce se va întâmpla cu ratele românilor
Articolul următorVremea se răcește după episodul de caniculă: “Scădere chiar și de 10 grade” – Anunțul făcut de meteorologi