Vremea continuă să ne joace feste și în perioada următoare. O parte a țării se va sufoca de caniculă, în timp ce alta va fi măturată de vijelii. ANM a emis noi avertismente Cod Portocaliu si Cod Galben, pentru azi și mâine.

ANM a emis nu mai puțin de trei avertizări meteo pentru perioada următoare:

Cod galben de caniculă și disconfort termic

Interval de valabilitate: 06 august, ora 10 – 07 august, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cod portocaliu  instabilitate atmosferică accentuată

Interval de valabilitate: 06 august, ora 15 – 07 august, ora 03
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Cod Galben de caniculă și disconfort termic

Interval de valabilitate: 06 august
Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic
Pe parcursul zilei de duminică (6 august), în cea mai mare parte a Moldovei și a Dobrogei, precum și în estul Munteniei, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 5 august 2023
Articolul următorHoroscopul săptămânii 7-13 august. O zodie va scăpa de un mare stres iar alta are șanse mari să primească o sumă mare de bani