Mii de protestatari au ieșit din nou în stradă în Israel după ce premierul Benjamin Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării. Totul vine după ce ministrul s-a pronunțat împotriva planurilor controversate de reformare a sistemului judiciar, pe care opoziția dar și oamenii care protestează de mai multe săptămâni, le contestă. Protestatarii violenți au incendiat cauciucuri și au blocat mai multe drumuri. Poliția a început să construiască un gard în jurul reședinței lui Netanyahu pentru a-l proteja de furia oamenilor. 

Imediat după anunțul demiterii Ministrului Apărării, mii de protestatari au ieșit din nou pe străzi. Ministrul a fost demis de premierul Benjamin Netanyahu pentru că a cerut amânarea cu o lună a adoptării reformei judiciare propusă de premier care dă putere parlamentarilor să ia decizii în fața judecătorilor.

“Cu toții trebuie să luptăm pentru drepturile noastre din cauza planurilor lui Benjamin Netanyahu care vrea să transforme această națiune într-o dictatură”, a afirmat un protestatar.

“Vom continua să luptăm până când nebunia asta va fi oprită și dreptatea se va întoarce în țara noastră”, a spus un altul.

Oamenii legii au început să construiască garduri de fier în jurul resedinței lui Netanyahu pentru a-l ține departe de violențele oamenilor.

Protestatarii au incendiat cauciuciuri și au blocat principala intrare în Ierusalim. Trei dintre aceștia au fost ridicați de forțele de ordine și arestați pentru că ar fi atacat ofițerii.

Potrivit oamenilor, acest proiect adoptat de premier pune în pericol caracterul democrația din Israel. 

Articolul precedentAtenționare de călătorie în Franța: Grevă generală și proteste uriașe, marți, 28 martie – Anunțul MAE
Articolul următorPapa Francisc este internat în spital. Suveranul Pontif suferă de o infecţie respiratorie