Separatiștii susținuți de Moscova au declarat că se îndreaptă spre Lysychansk, ultimul oraș important încă deținut de trupele ucrainene în estul regiunii Lugansk. 

Rachete rusești au lovit, duminică, o clădire rezidențială și în apropierea unei grădinițe din centrul Kievului, ucigând o persoană și rănind șase, în timp ce Moscova și-a intensificat loviturile aeriene asupra Ucrainei pentru a doua zi consecutivă.

Rachete rusești au lovit, de asemenea, în apropierea orașului central ucrainean Cherkasy, omorând o persoană și lovind un pod care ajută la conectarea regiunilor vestice cu zonele de luptă din est, au declarat oficialii ucraineni.

Agenția de știri Tass a citat, duminică, un oficial separatist care a afirmat că forțele Moscovei au intrat în Lysychansk din cinci direcții și îi izolează pe apărătorii ucraineni. 

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că forțele rusești folosesc artileria pentru a încerca să taie Lysychansk dinspre sud, dar nu a menționat că separatiștii au intrat în oraș. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLiderii G7 s-au reunit în Germania
Articolul următorOMS: Variola maimuței nu este o urgență sanitară mondială pentru moment