Apar noi detalii în controversata moarte a lui Alexei Navalnîi. Trupul acestuia a fost găsit și se află la morga unui spital, păzit de doi polițiști. Potrivit presei ruse, o autopsie în acest caz nu a fost făcută, chiar dacă pe corpul acestuia s-au descoperit mai multe vânătăi. În același timp, echipa lui Alexei Navlanîi acuză autoritățile ruse că vor să mușamalizeze modul în care a murit. 

Potrivit presei din Rusia, trupul lui Alexei Navalnîi a fost găsit și se află la morga unui spital. O autopsie în acest caz nu a fost făcută însă. Un angajat al instituției medicale a precizat că pe trupul opozantului rus au fost descoperite mai multe vânătăi care nu ar fi de la lovituri. El precizează că cel mai probabil Alexei a avut convulsii și a fost ținut în timpul acestora. Totodată, o vânătaie mare a fost descoperită pe pipetul acestuia, semn că a fost resuscitat în urma unui stop cardiac.

Cu toate acestea, echipa lui Navalnîi acuză autoritățile ruse că ascund trupul pentru a mușamaliza cauza morții acestuia. Mai mult, aceștia susțin că mai mulți ofițeri ruși au vizitat închisoarea unde era închis Alexei cu două zile înainte ca acesta să moară. 

În timpul vizitei, camerele de supraveghere au fost deconectate, iar dispozitivele de ascultare oprite.

Un deținut din închisoarea unde a murit Navalnîi aruncă bomba despre ultima zi a opozantului: „Era clar că ceva urma să se întâmple”

Miniștrii de Externe ce aparțin grupului G7 s-au reunit la Munchen și fac apel către autoritățile ruse să clarifice circumstanțele morții lui Navalnîi.

Însă angajații regimului lui Putin vor să șteargă urmele lui Navalnîu. Florile și fotografiile lăsate de oameni în memoria acestuia au fost strânse peste noapte.

A murit Alexei Navalnîi, cel mai mare opozant al regimului de la Kremlin, condus de Vladimir Putin

Între timp, vestea morții lui Alexei Navalnîi a dus la izbucnirea unor proteste de amploare în zeci de orașe din Rusia. Sute de persoane, printre care și mulți jurnaliști, au fost arestate în timpul manifestațiilor. 

La Bucureşti, zeci de români au venit să-i aducă un omagiu cu flori și lumânări. Printre aceștia, sunt şi cetăţeni ruşi care se opun regimului condus de Vladimir Putin.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAlexei Navalnîi, onorat la București. Flori albe și lumânări în fața Ambasadei Rusiei, în memoria celui mai aprig opozant al lui Putin
Articolul următorMedvedev ameninţă din nou cu un război nuclear dacă Rusia este împinsă la graniţele recunoscute internaţional