Compania de stat AirMoldova a anunțat marți, într-o postare pe Facebook, că spațiul aerian al Republicii Moldova este închis. Interdicţia ar fi valabilă până la ora 16:00.

„Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, suntem în așteptarea reluării zborurilor.

Orarul planificat astăzi va suferi modificări.

Stimați pasageri, cei care vă aflați în aeroport, la bord sau urmează să zburați astăzi, vă rugăm să păstrați calmul și să urmăriți panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md și www.airport.md”.

Vom reveni cu informații!”

”Drag pasager, ţinem să te informăm despre faptul că spaţiul aerian moldovenesc a fost închis pentru o perioadă de 4 ore, iar pentru siguranţa ta, zborurile #HiSky planificate în acest interval, cu aterizare la Chişinău vor fi redirecţionate spre Aeroportul din Iaşi.  Revenim cu un update informaţional”, a transmis şi compania aeriană HiSky.

”Stimaţi pasageri, în acest moment, spaţiul aerian al Republicii Moldova este închis, suntem în aşteptarea reluării zborurilor. Orarul planificat astăzi va suferi modificări.Stimaţi pasageri, cei care vă aflaţi în aeroport, la bord sau urmează să zburaţi astăzi, vă rugăm să păstraţi calmul şi să urmăriţi panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md şi www.airport.md. Vom reveni cu informaţii!”, a transmis compania Air Moldova.

Cauza care a determinat închiderea spațiului aerian nu a fost precizată.

Măsura vine în contextul în care atât președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât și Maia Sandu au avertizat că ar exista un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni că Moscova are un plan de subminare a țării, „cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civil, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”.

John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, a declarat luni că informaţiile despre un presupus complot rusesc de răsturnare a guvernului de la Chişinău sunt îngrijorătoare şi a spus că Washingtonul este alături de guvernul şi poporul moldovean.

Articolul precedentActivitate vulcanică intensă pe Glob! Ce spune experții
Articolul următorMiliardari americani, investiții curate în România, fără implicarea statului. Familiile Păunescu și Păcuraru susțin cluburile de presă și de afaceri