Șeful NATO – Jens Stoltenberg avertizează că războiul din Ucraina intră într-o fază critică. „Vine iarna și va fi greu”, a spus oficialul.

„Războiul din Ucraina intră într-o fază critică. Vine iarna și va fi greu. Greu pentru poporul ucrainean și forțele armate care luptă pentru libertatea lor și greu pentru aceia dintre noi care îi susținem.

Unitatea și solidaritatea noastră vor fi serios puse la încercare, pe măsură ce familiile și companiile simt criza creșterii prețurilor la energie și a costurilor vieții cauzate de invazia brutală a Rusiei. Ne confruntăm cu șase luni dificile, cu amenințarea de rationalizari la energie, întreruperi și poate chiar tulburări sociale. Dar trebuie să menținem cursul și să facem față tiraniei – de dragul Ucrainei și al nostru.

Plătim un preț pentru sprijinul nostru pentru Ucraina. Dar prețul pe care îl plătim este numărat în dolari, euro și lire sterline, în timp ce ucrainenii plătesc cu viața. Și noi toți vom plăti un preț mult mai mare dacă Rusia și alte regimuri autoritare cred că își pot invada vecinii și pot călca în picioare dreptul internațional, cu impunitate. Dacă Rusia încetează să lupte, va fi pace. Dacă Ucraina încetează să lupte, va înceta să mai existe ca națiune independentă. Avem responsabilitatea morală de a sprijini această democrație independentă din inima Europei”, a precizat Jens Stoltenberg.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentPERICOL NUCLEAR la Zaporojie! Oficial: “Sunt incendii, pene de curent care ne obligă să pregătim populația locală”
Articolul următorA murit Regina Elisabeta a II-a! Marea Britanie este în DOLIU