Liderii PNL s-au întrunit duminică după-amiază în ședință, pentru a analiza concluziile discuţiilor purtate de premierul Marcel Ciolacu la Bruxelles, cu oficialii Comisiei Europene. Liberalii trebuie să-şi stabilească şi prioritățile legislative pentru noua sesiune parlamentară. 

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, este și el prezent la această întâlnire și le oferă mai multe detalii liberalilor despre măsurile care ar urma să fie luate.

Ieri, în ședința similară de la PSD, Marcel Ciolacu nu a prezentat prea multe informații despre măsurile fiscale care ar urma să fie luate, însă social democrații au dat un vot pentru ca executivul să își asume răspunderea în Parlament pe pachetul bugetar-fiscal.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat înainte de ședința de duminică a liberalilor că nu este normal să existe un asemenea vot, fără să poată fi văzut proiectul de lege cu toate măsurile fiscale.

“Măsurile respective nu se pot adopta prin ordonanță de urgență, prin proiect de lege în Parlament ar dura prea mult, așadar măsurile trebuie să fie implementate rapid. (…) Să fie un vot în alb, în niciun caz. Suntem membri în guvern și mi se pare absolut normal în primul rând membrii guvernului să aibă textul înainte, să avem o discuție politică, și ulterior să ne pronunțăm. Dar, în principiu, procedura asumării răspunderii practic reprezintă o variantă prin care niște măsuri pot fi adoptate rapid”, a declarat Raluca Turcan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorExplozii Crevedia. Încă un rănit a decedat. Numărul morților a ajuns la 4 – Mesajul Ministerului Sănătății