Sezonul reducerilor pe coasta bulgară a Mării Negre începe în mod tradițional din a doua jumătate a lunii august.

Se așteaptă ca nopțile în marile hoteluri din sudul țării să se ieftinească cu până la 30%, a declarat Deljana Tsoneva, președinta camerei regionale de turism din Burgas. Cel mai caracteristic pentru acest sezon estival, în cuvintele ei, sunt rezervările de ultim moment, preferate de un număr mare de turiști, pentru marea mai ieftină. 

„Atât pentru piața bulgară, cât și pentru cea străină, rezervările sunt last minute, la «last minute» au funcționat majoritatea bazelor. Au fost câteva găuri în timpul sezonului, care au fost umplute în ultimul moment. Vârful a fost foarte puternic, ca un sezon, dar foarte scurt. Ceea ce urmărește industria este extinderea sezonului de rezervări timpurii, dar acest lucru este legat și de zboruri“, a spus Tsoneva, potrivit dcbusiness.ro.

Hotelierii de la Sunny Beach vor reduce prețurile cu aproape 20 de procente începând cu a doua jumătate a lunii august.

În acest an, reducerile nu vor fi drastice

Deoarece sezonul în sine începe cu prețuri mai mici, a declarat Veselin Nalbantov, care deține unul dintre hotelurile din stațiunea de la malul mării. Potrivit acestuia, suntem cea mai ieftină destinație din întreaga Europă. 

„În mod tradițional, poate exista o reducere de 20%, dar acest lucru se va întâmpla după 20 august. Dar prețurile sunt relativ mici chiar și acum. 20% este suportabil, toată lumea se va conforma, va face o reducere, dar nu mai poate exista o reducere”, a spus Nalbantov.

În această vară, în Sunny Beach cei mai mulți sunt turiștii polonezi, urmați de englezi și români. Și anul acesta, din cauza războiului, rușii sunt absenți ca turiști în țara noastră. Cu toate acestea, potrivit lui Veselin Nalbantov, ei sunt cei mai doriți clienți, deoarece cheltuiesc cei mai mulți bani. El a descris acest sezon estival ca fiind egal cu cel de anul trecut, dar cu profituri mai mici.

Articolul precedentOrganizatorii de la US Open au luat decizia în privința Simonei Halep
Articolul următorCiocniri violente între protestatari și jandarmi, la mitingul AUR de la Ministerul Sănătății