Ciclonul polar care a devastat Europa a făcut ravagii și în România. Ploile torențiale au provocat inundații, iar vijeliile au smuls acoperișuri și au trântit copaci la pământ. 

Au fost rafale extrem de violente de vânt care au distrus mai multe gospodării. În unele zone din țară, localități întregi au rămas fără curent electric. În anumite regiuni, temperaturile au scăzut față de ziua precedentă cu mai bine de 10 grade Celsius. 

Meteorologii au emis 8 coduri roșii și 12 coduri portocalii de vijelii și ploi torențiale. Printre cele mai afectate județe este Bistrița-Năsăud.

 

 

 

Autoritățile au intervenit cu excavatoare, iar pompierii au fost sunați de localnicii cu gospodăriile inundate. Vremea extremă a produs și o tornadă în localitatea Lunca Ilvei din Bistrița-Năsăud.

Inundațiile au făcut prăpăd și în Bacău. Iar pe DN2 unii șoferi au tras pe dreapta din cauza furtunii.

 

 

 

Furtunile au făcut pagube serioase și în Buzău, Vrancea, Galați și Vaslui.

 

Cantitățile de apă au depășit 70 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt au ajuns până la 80 de kilometri pe oră.

 

Furtuna a lăsat localități întregi fără curent electric în Galați și Vaslui.

Și nordul țării a fost lovit puternic de furtuni. În Satu Mare a fost emis un cod roșu de viituri de scurtă durată.

 
 
Articolul precedentAnca Alexandrescu, dezvăluiri despre „rechinul Deltei”. Legăturile lui Marin Gostin cu familia Pascu, a tânărului drogat care a ucis 2 studenți la 2 Mai
Articolul următorCNAIR recunoaște defecțiunile după imaginile incredibile cu Podul de la Brăila: Au fost găsite primele 70 de șuruburi slăbite