Răsturnare de situație. Studenții vor beneficia, până la urmă, de reducere cu 90% a prețului biletelor, după ce inițial companiile feroviare, în frunte cu CFR, anunțaseră că doar elevii mai beneficiază de această facilitate.

Studenţii beneficiază de o reducere de 90% din preţul biletelor de tren, aşa cum prevede noua lege a învăţământului preuniversitar. CFR Călători a anunţat că de marți vor fi eliberate legitimaţiile de călătorie cu reducere, potrivit Rador.

Anterior, compania naţională de transport feroviar, dar şi alţi trei operatori privaţi, precizaseră că noile reguli de transport pot fi aplicate doar elevilor, care au gratuitate, pentru că nu au fost elaborate toate normele metodologice.

Ministerul Educaţiei a anunţat însă că în şedinţa Comisiei de Dialog Social a fost avizat proiectul de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor şi propune includerea documentului pentru aprobare pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna aceasta.

Articolul precedentTichete educaționale: 500 de lei de la stat pentru elevi
Articolul următorMinistrul Apărării, noi precizări despre dronele rusești și războiul de la graniță: “Românii se află într-o stare de siguranţă absolută”