Premierul Marcel Ciolacu și-a numit echipa de consilieri, schimbările fiind oficializate prin deciziile publicate, luni seară, în Monitorul Oficial. În paralel, o serie de consilieri ai fostului premier PNL Nicolae Ciucă au fost eliberați din funcții, la fel și secretarii de stat ai UDMR, după ce uniunea a părăsit coaliția de guvernare.

Astfel, au fost numiţi în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Florin-Marian Spătaru, Ruxandra Ivan, Nicolae Comănescu, Victoria Stoiciu, Carmen Orban, Minel Ivaşcu, Andrei-Ion Ungar, Mihaiela Frăsineanu, Eugen Constantin.

Florin Spătaru a fost ministru al economiei în Guvernul Ciucă.

Gabriela-Otilia Romaşcanu a fost numită în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. 

Prin alte decizii, premierul i-a numit în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe Victor Negrescu şi pe Bogdan Mazuru, care va fi reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

CONSILIERII LUI CIUCĂ AU FOST ELIBERAȚI DIN FUNCȚII, LA FEL SECRETARII DE STAT UDMR

Potrivit deciziilor publicate luni în Monitorul Oficial, au fost eliberaţi din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Mara Mareş, Iulian Chifu şi Valentin-Sorin Costreie.

Totodată, premierul a dispus constatarea încetării exercitării funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor a următorilor: Annamaria Bogya şi Mihaela-Ioana Kaitor.

Articolul precedentFactorul de protecție solară. Cât timp te protejează o cremă cu SPF 30 sau SPF 50
Articolul următorPericolul uriaș din apa îmbuteliată în sticle de plastic