Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Baza Kogălniceanu, în declaraţiile comune cu preşedintele Franţei, despre transportul cerelelor din Ucraina, că acum, în momentul în care vorbim, deja România joacă un rol semnificativ în acest proces. ”Am transportat sute de mii de tone de grâu din Ucraina spre Constanţa şi de acolo spre pieţele lumii”, a spus şeful statului, arătând că este nevoie de o creştere semnificativă a acestei capacităţi.

Potrivit lui Iohannis, ”este nevoie de a înlesni procedurile pe Dunăre, transportul cu barje pe Dunăre şi aşa mai departe”.

”Este nevoie de a creşte semnificativ capacitatea Portului Constanţa pentru a transborda cantităţi importante de cereale, şi multe, multe alte lucruri. Acum, în momentul în care vorbim, deja România joacă un rol semnificativ. Am transportat sute de mii de tone de grâu din Ucraina spre Constanţa şi de acolo spre pieţele lumii, dar, evident, este nevoie de o creştere semnificativă a acestei capacităţi şi suntem, împreună cu partenerii, dispuşi şi interesaţi să dezvoltăm rapid aceste căi.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPreședintele francez, Emmanuel Macron, vizită oficială în România
Articolul următorEmmanuel Macron: Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia