Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a fost găsit vinovat marți de un juriu federal pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă. Verdictul a fost pronunțat de un juriu format din 12 membri la tribunalul federal din Wilmington.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat pentru toate cele trei capete de acuzare, devenind astfel primul copil al unui președinte american în exercițiu care a fost condamnat pentru o infracțiune.

Verdictul a marcat un moment istoric și controversat în politica americană. După citirea verdictului, Hunter Biden a dat ușor din cap și a arătat puține alte reacții. A părăsit tribunalul fără a face vreo declarație, fiind însoțit de avocații săi.

 
 

Cazul a atras atenția internațională și a fost urmărit îndeaproape de mass-media, fiind un subiect de dezbatere intensă în contextul politic actual din Statele Unite. Procesul a evidențiat probleme legate de legislația privind armele și de utilizarea drogurilor, subliniind provocările cu care se confruntă sistemul judiciar în astfel de cazuri complexe.

Hunter Biden urmează să primească sentința într-o ședință viitoare a tribunalului, iar echipa sa de avocați a anunțat că va contesta decizia. Acest caz continuă să fie un punct de interes major atât pentru susținătorii, cât și pentru criticii președintelui Joe Biden.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentMAE: Atenționare de călătorie în Grecia, risc crescut de incendii
Articolul următorAlegeri 2024. Cine sunt politicienii care merg în Parlamentul European