Cel mai afectat a fost județul Galați, acolo unde zeci de pomi au fost smulsi de vântul puternic. Un copac a rupt în cădere o ţeavă de gaze, iar două persoane aflate într-o barcă în derivă pe Dunăre au fost salvate. Oamenii au sunat disperați la 112 de peste 100 de ori. 

Zeci de străzi din Galați au fost inundate, iar vântul a smuls acoperișurile mai multor clădiri, inclusiv o parte din acoperișul Spitalului de Urgență.

Peste 40 de copaci au căzut peste mașini, case, șosele și peste cablurile electrice. Stâlpii de electricitate au fost trântiți la pământ, iar un generator a luat foc.

Aproape 3.000 de familii au rămas fără curent electric. Un copac a rupt și o țeavă de gaze.

Echipajele de urgență au primit peste 100 de apeluri la 112. Două persoane au fost salvate în ultima clipă de pe Dunăre. Acestea pluteau în derivă de zeci de minute cu o barcă.

Oamenii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să stea la adăpost și să evite orice deplasare.

35 de localități din 19 județe au rămas fără curent electric.

Vremea extremă a lovit cele mai multe județe ale țării. În zeci de localități a fost emis cod portocaliu de furtuni puternice, în timp ce restul țării s-a aflat sub cod galben.

La Târgu Mureș, doi zimbri au fugit de la grădina zoologică după ce un copac smuls de vânt a rupt gardul țarcului în care se aflau. Angajații au reușit să captureze animalele fără să le tranchilizeze. 

 

 
 
Articolul precedentIncendiu la trenul Regio Arad – Oradea
Articolul următorCum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo