Preşedintele francez Emmanuel Macron şi contracandidata de extremă dreapta Marine Le Pen se vor confrunta miercuri într-o dezbatere care ar putea fi decisivă în cursa strânsă pentru a decide cine va conduce ţara în următorii cinci ani.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen, împreună cu echipele de consilieri, pun la punct cea mai bună strategie care să le aducă victoria. Este a doua confruntare pe care o au, după cea din 2017, iar sondajele de opinie arată acum o diferență mai mica față de cea de acum 5 ani.

Emmanuel Macron, președintele-candidat, și Marine Le Pen, candidata de extremă dreapta, au viziuni diferite pentru Franța următorilor 5 ani.

Emmanuel Macron: “Vă asigur că în ce o priveşte pe doamna Le Pen, totul s-a terminat. Nu este nici pentru atractivitatea investiţiilor străine, nici pentru ecologie.”

Marine Le Pen: “Proiectul meu nu este radical, este extrem de rezonabil. Oferă mai multă democrație țării noastre, este echilibrat între oamenii bogați și alții care se luptă financiar. Este un proiect social.”

Comentatorii actualității franceze cred că absenteismul va juca un rol important în rezultatul celui de-al doilea tur, chiar dacă pentru cei mai mulți dintre alegători opțiunea este deja clară.

Transmisia dezbaterii va fi asigurată de 23 de camere, planurile de filmare au fost negociate de echipele celor doi candidați, iar temperatura din studio nu va depăși 19 grade Celsius, transmite stiri.tvr.ro

Articolul precedentBiden a discutat cu aliaţii săi despre cum să furnizeze noi garanţii de securitate Ucrainei 
Articolul următorAeroporturile europene renunță la masca de protecție