Administrația Națională de Meteorologie a emis o Avertizare Nowcastig de furtuni. În județul Prahova este cod portocaliu de furtuni, avertizarea meteo fiind valabilă până la ora 10.

În județul Prahova, localitățile Breaza, Sinaia, Comarnic, Bușteni, Poiana Câmpina, Starchiojd, Cornu, Azuga, Șotrile, Provița de Jos, Provița de Sus, Adunați, Secăria, Talea, dar și în Județul Buzău, localitățile Nehoiu, Pătârlagele, Chiojdu, Siriu, Cătina, și în județul Dâmboviţa, localitățile Moreni, I. L. Caragiale, Băleni, Gura Ocniței, Bucșani, Bezdead, Comișani, Valea Lungă, Moroeni, Buciumeni, Nucet, Ocnița, Sălcioara, Iedera, Ulmi, Pietroșița, Vișinești, Vârfuri se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cod portocaliu și cod galben de ploi și în restul țării

Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi, valabile până astăzi, la ora 12:00.

Potrivit codului galben, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Pentru același interval de timp a fost emis și cod portocaliu de vreme rea

În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Articolul precedentMarcel Boloș, anunț crucial după discuțiile cu Comisia Europeană despre urgența reformelor din PNRR: Binele României nu se negociază
Articolul următorPreşedintele Senatului, Nicolae Ciucă: Trebuie să avem cu toţii curajul să ne asumăm responsabilitatea reformelor, chiar dacă va fi vorba de măsuri nepopulare