Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Hawaii, SUA, din cauza taifunului puternic Dora ce a devastat arhipelagul. Peste 89 de oameni au murit deja în incendiile masive provocate de furtuni în insula Maui.  

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Hawaii că, în contextul incendiilor înregistrate în zonă, autorităţile americane publică online informaţii actualizate privind situaţia de la faţa locului, operaţiunile de evacuare a populaţiei şi de asistenţă acordată persoanelor afectate.

Persoanele afectate şi rudele acestora pot consulta următoarele link-uri: https://mauihla.org/resources/EMERGENCY-SUPPORT-FOR-DORA-AUGUST-9TH şi https://www.mauicounty.gov/CivicAlerts.aspx?AID=12684 pentru a verifica anunţurile de ultimă oră şi instrucţiunile autorităţilor americane, adresele noilor adăposturi amenajate şi modalităţile de înregistrare pentru procedurile de evacuare şi de identificare a rudelor dispărute.

Cetăţenii români pot solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Washington: +1 (202) 332-2392, +1 (202) 332-2935, +1 (202) 332-4858, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Washington: +1 (202) 420-8350.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://washington.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSUA aplică noi sancțiuni Rusiei
Articolul următorAlertă în Marea Neagră: Rusia a deschis focul asupra unei nave civile ce transporta marfă