Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a dispus suspendarea aplicației mobile a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), pe durata anchetei care vizează scurgerea în public a datelor personale ale celor aproximativ 20.000 de utilizatori, dezvăluie surse din interiorul AUR 

ANSPDCP a demarat o anchetă în legătură cu aplicația de mobil dezvoltată de AUR, după ce în presă au apărut informații că aplicația ar fi făcut accesibile publicului datele personale (CNP, adresă, număr și serie de buletin) ale celor aproximativ 20.000 de utilizatori. Instituția a confirmat că s-a autosesizat în acest caz, iar ulterior a primit și două sesizări din partea unor persoane fizice.

Potrivit Regulamentului GDPR, AUR riscă o amendă de la câteva mii de euro până la 20 de milioane de euro, în funcție de gravitatea constatărilor. Pe perioada anchetei, AUR are obligația de a menține suspendată aplicația, în caz contrar expunându-se la alte sancțiuni. O comunicare în acest sens a fost primită la partid, devăluie surse din AUR.

Decizia este o adevărată lovitură pentru AUR înainte de anul electoral 2024, partidul bazându-se pe această modalitate de comunicare pentru a-și disemina mesajele în mediul online. O asemenea anchetă poate dura și doi ani, cum a fost cazul celei mai recente sancțiuni aplicate companiei UiPath.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentMinistrul Mediului, Mircea Fechet: ”Lansăm, în premieră, Programul microbuze electrice pentru elevi”
Articolul următorMarcel Ciolacu, mesaj dur, după tragedia de la 2 Mai: Poliția să stea mai mult pe teren! Șefi din Poliție au devenit complici morali la crimă!