Președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite a declarat marți că a ordonat comisiilor din Cameră să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden. Liderul de la Casa Albă este vizat de o investigație a parlamentarilor republicani în legătură cu afacerile din străinătate ale familiei sale, în special ale fiului său, Hunter.

“Acest următor pas logic va da comisiilor noastre puterea deplină de a aduna toate faptele și răspunsurile pentru publicul american”, a declarat el în scurte remarci adresate reporterilor. “Este exact ceea ce vrem să știm, răspunsuri”, a declarat Kevin McCarthy, potrivit Fox News.

Republicanul a declarat că acuzațiile potrivit cărora Biden a profitat de pe urma afacerilor externe ale fiului său Hunter Biden sunt “serioase” și “credibile” și a ordonat comisiilor de supraveghere, juridică și de căi și mijloace din Camera Reprezentanților să conducă ancheta de destituire.

 

Biden a negat orice implicare în activitatea externă a fiului său, iar Casa Albă a declarat că președintele nu este implicat în activitățile de afaceri ale lui Hunter Biden.

Cu toate acestea, McCarthy a declarat că acuzațiile descoperite până acum justifică o investigație suplimentară din partea Camerei.

Pe de altă parte, lansarea unei anchete de punere sub acuzare este o escaladare semnificativă a investigațiilor republicanilor asupra lui Biden și a lui Hunter Biden și nu este clar dacă există un sprijin larg al republicanilor pentru acest demers.

Articolul precedentCiucă a discutat cu Boloş varianta de a nu crește TVA. Ar duce la creșterea inflației și scăderea economiei
Articolul următorMăsurile de austeritate, decise în Coaliție – Ce taxe și impozite se pregătesc