Ambasada Ucrainei în România îndeamnă populația să se abțină de la filmarea și distribuirea imaginilor cu atacurile cu drone lansate de ruși asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. 

Ambasada Ucrainei în România face apel la cetăţeni să nu filmeze şi să nu disemineze pe reţelele de socializare şi în mass-media filmuleţe privind dronele ruseşti care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre.

Într-un mesaj intitulat „Apel” și postat miercuri seară pe Facebook, Ambasada Ucrainei în România arată că Rusia continuă să terorizeze populația pașnică ucraineană și să atace infrastructura civilă a Ucrainei.

„Rusia continuă să terorizeze populația pașnică ucraineană și să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupaționale ruse au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, șapte persoane au fost rănite, depozite și silozuri de cereale au fost avariate.

Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internațional umanitar de către agresorul rus, dorința lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflați în nevoie.
Cu regret astăzi observăm o diseminare pe rețelele de socializare și în unele mass-media a unor filmulețe privind dronele care lovesc infrastructura portuară și funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare nu numai la adresa siguranței funcționării porturilor dunărene, ci și direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune.
Agresorul rus monitorizează activ internetul și, primind informații suplimentare, își ajustează atacurile sale.
Facem apel la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de video pe rețelele de socializare și în mass-media, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre.”, scrie Ambasada Ucrainei pe pagina oficială de Facebook.
 

 

Articolul precedentReacția MApN după atacurile cu drone împotriva porturilor Ismail şi Reni: Măsurile de vigilenţă şi monitorizare, întărite
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET